top of page

Activitatea de la curs / mobilitate

În cadrul proiectului de acreditare 2022-RO01-Ka121-SCH-000064280, 14 elevi din echipa de robotică #SGBOTS a liceului nostru, însoțiți de dir. Varvara Sîngeorzan şi prof. Vasile Şteopoaie, se află la Hasan Ali Yucel Sosyal Bilimler Lisesi în Ankara, Turcia, unde au început activitățile celor 5 zile de mobilitate.

Prima zi: familiarizarea cu şcoala şi prima activitate cu colegii din Turcia.

Obiectiv cultural: Anitkabir, Atatürk mausoleum.

Mulțumim colegilor din Turcia pentru primirea deosebit de călduroasă, în special doamnei profesoare Selcen Günaydin!

Ultima zi de mobilitate a fost una plină de bucurie și tristețe în același timp. Elevii noștri au vizitat muzeul școlii, au participat la jocuri tradiționale, au purtat costume specifice, spre încântarea tuturor, au jucat un meci amical de baschet și au interpretat împreună cu colegii lor un cântec despre prietenie, incluziune și solidaritate. Suntem diferiți, dar la fel și Erasmus+ unește elevii în ciuda tuturor diferențelor. S-au legat prietenii care depășesc frontierele și prejudecățile. După amiază am vizitat una dintre cele mai vechi moschei din Ankara, Haci Bayram.

Prietenii noștri din Turcia au împărțit cu noi cina de Iftar, o onoare pentru noi, și după aceea ne-am despărțit cu lacrimi în ochi și promisiunea unei revederi.

Mulțumim colegilor din Turcia pentru ospitalitatea și prietenia lor și doamnei prof. dr. Mihaela Cojocaru , prietena noastră specială, pentru înlesnirea acestei mobilități!

Profesori participanți

Sîngeorzan Varvara, Șteopoaie Vasile

Sîngeorzan Varvara, Șteopoaie Vasile
bottom of page