top of page

Activitatea de la curs / mobilitate

Prima zi din Programul Erasmus+ acreditare mobilități cu elevii a liceului nostru în, Konya, Turcia a coincis cu Ziua Europei, sărbătorită alături de Mihaela Cojocaru, coordonator programe Turcia, la Școala Mehmet Nuri Kücükköylü Imam-Hatip Ortaokulu din Konya.

A fost o activitate comună, Romania-Franța-Turcia în care elevii au învățat despre principalele obiective, valori și simboluri ale U.E. în contextul zilei de 9 mai. Au fost alături de noi on-line: Școala Gimnazială "Dr. Al Șafran" Bacău, Școala Gimnazială Buciumeni, Dâmbovița și Asociația pentru Educație și Formare ASEF.

Programul nostru a continuat cu vizitarea la pas a orașului Konya, unde am descoperit numeroase obiective turistice și tradiții culturale specifice!

A fost o zi minunată pentru toată lumea !


A doua zi din Programul Erasmus+ acreditare mobilități cu elevii a liceului nostru în, Konya, Turcia a fost una extraordinară!

Elevii au vizitat renumita regiune Cappadocia, "Țara cailor frumoși" unde au descoperit istoria străveche a locurilor, locuințele creștinilor săpate în rocă și peisajele unice ale Cappadociei la Valea Porumbeilor, Gorëmë, Muzeul Güray, Biserica Aynali.


A treia zi din Programul Erasmus+ acreditare mobilități cu elevii a liceului nostru în Konya, Turcia a fost inedită deoarece aceștia au participat la activități cultural-educative la Școala Yüksel Bahadir Alayli Bilsem.

Aceștia au prezentat liceul nostru, orașul Sângeorz-Băi, țara noastră prin organizarea unui stand cu elemente tradiționale ș-i naționale specifice, profesorul Florin Hodoroga împreună cu eleva Alexandra Bulța au prezentat un dans tradițional după care au fost prezentate activitățile ecologice ale #ECOLTSH !

Desemnea elevii școlii din Turcia au prezentat proiecte de mediu din activitatea lor !

A doua parte a zilei au petrecut-o la Muzeul de Științe din Konya.


Echipa de elevi și cei doi profesori, directoarea Varvara Sîngeorzan și Hodoroga Florin au primit diplomele Erasmus.

Mulțumim prof. dr. Mihaela Cojocaru Mihaela Ela pentru implicare, coordonare, dăruire, modul în care s-a dedicat pe durata întregii mobilități din Konya pentru ca echipa liceului nostru să simtă din plin experiența unică a mobilității Erasmus + din toate punctele de vedere !

Seara am participat la un spectacol inedit, Dansul Dervișilor. Dervișii sunt cunoscuți și ca derviși rotitori, datorită faimoasei lor tehnici de rotire ca formă a dhikr (rememorare, pomenire a Divinului). "Ceremonia Mevlevi Sama" a fost recunoscută în 2005, de către UNESCO, în cadrul "Masterpieces of the Oral and Intangible Heritage of Humanity".Profesori participanți

Dir. Varvara Sîngeorzan - Catedra de Limbi moderne
Hodoroga Florin - Catedra de Geografie

Dir. Varvara Sîngeorzan - Catedra de Limbi moderne
Hodoroga Florin - Catedra de Geografie
bottom of page